Ημερολογιο 2017 – Η Αρκαδική Γη

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας, εκτός από τη διατήρηση των δεσμών μεταξύ των απανταχού Αρκάδων, έχει ως πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη και προβολή της Αρκαδίας. Στο πλαίσιο αυτό, η έκδοση και κυκλοφορία του ημερολογίου κάθε χρονιάς, θα σημαίνει την ανάδειξη μιας ξεχωριστής αρκαδικής θεματικής. Για να προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην προσπάθειά της αυτή, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας συνεργάζεται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

Η προσπάθεια αυτή ανάδειξης και προβολής της Αρκαδίας, δεν θα μπορούσε παρά να έχει ως αφετηρία την ίδια την Αρκαδική Γη και τη γεωγραφία της. Αυτό το υψηλού κάλλους φυσικό περιβάλλον μήτρα του Αρκαδικού Ιδεώδους, για μια ιδεατή εναρμόνιση του ανθρώπου με τη φύση. Ο ιδανικός τόπος, όπου ο άνθρωπος μπορεί να ζει ελεύθερα και σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που έχει υμνηθεί παγκοσμίως και αποτελεί διαχρονικά πόλο τουριστικής έλξης.

Η γεωγραφία της σημερινής Αρκαδίας δεν συμπίπτει με τη διαχρονική γεωγραφία της, η οποία περιλάμβανε μεγάλο τμήμα της νότιας Αχαΐας, τη δυτική Κορινθία, το νοτιοδυτικό τμήμα της σημερινής Ηλείας και το βορειοδυτικό τμήμα της Μεσσηνίας. Σήμερα η Αρκαδία περιλαμβάνει διοικητικά μικρότερο γεωγραφικό τμήμα, σε αντίθεση με τα φυσικά και ιστορικά γεωγραφικά της όρια, όπως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει περιοριστεί διοικητικά στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σε αντίθεση με τα φυσικά και ιστορικά γεωγραφικά όρια της χερσονήσου, τα οποία περιλαμβάνουν τους Νομούς Αχαΐας και Ηλείας, που έχουν αποδοθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ τμήμα της Τροιζηνίας με τα νησιά του Αργοσαρωνικού και το σύμπλεγμα των Κυθήρων έχουν αποδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής.

Η σημερινή Αρκαδία διαιρείται στις επαρχίες Μαντινείας, Κυνουρίας, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης. Στο ημερολόγιο του έτους 2017 έχει καταβληθεί προσπάθεια να προβληθεί όχι απλώς το φυσικό κάλλος της κάθε επαρχίας της Αρκαδίας, αλλά και να προβληθούν -όσο είναι δυνατόν σε ένα ημερολόγιο- τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν το τουριστικό προϊόν της κάθε επαρχίας και συνολικά της Αρκαδίας.

Με την ελπίδα ότι οι λιγοστές σελίδες του ημερολογίου ανταποκρίνονται στον παραπάνω σκοπό, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας εύχεται το έτος 2017 να είναι γόνιμο, γεμάτο υγεία και δύναμη, σηματοδοτώντας το τέλος μιας δύσκολης περιόδου για τον Ελληνισμό και το εφαλτήριο για μια δημιουργική περίοδο που αξίζει στον τόπο μας.

Με πατριωτικούς Χαιρετισμούς:
Βασίλης Γιαννακάκος

Πρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετ το Ημερολόγιο του 2017 σε μορφή pdf

2018-07-02T11:23:23+00:00 Ιούλιος 2nd, 2017|Νέα-Ανακοινώσεις|