Φόρουμ Απανταχού Ελλήνων – Χαιρετισμός Προέδρου ΠΟΑ

Νέες και νέοι του Ελληνισμού της Μητρόπολης, της Ενιαίας Κύπρου των διαχρονικών αγώνων, όλων των Ελληνικών Πατρίδων Καταγωγής από την Ιστορική Ήπειρο, από τα πέρατα της Μακεδονίας, την όλη Θράκη, τον Πόντο, την Καππαδοκία, την μητέρα Ιωνία, έως τον επαναστάτη Μωριά, την ανυπότακτη Κρήτη, την μουσική Επτάνησο, την Ίμβρο και την Τένεδο και όλα τα άγρυπνα και ηρωικά νησιά του Αιγαίου, την εν δυνάμει τροφό μας Θεσσαλία και την γενέτειρα του Ελληνικού είδους Στερεά με την Βοιωτία της.

Νέοι και νέες της Παγκόσμιας Ελληνικής Διασποράς στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, όλες τις χώρες της Αμερικανικής Ηπείρου, στην Αυστραλία, στην Αφρική, στην εγγύς Ανατολή και την άλλη Ασία, στην Ρωσία και την Ευρώπη.

Νέοι και νέες που γεννηθήκατε Έλληνες ή ελεύθερα επιλέξατε να είστε Έλληνες

Νέοι και νέες που είσαστε Έλληνες επειδή σας αρέσει να είστε Ελεύθεροι

Χαιρετίζω την παρούσα εκδήλωσή σας και

Σας μεταφέρω τον χαιρετισμό του Π.Π.Σ. και της ΠΟΕ (ολογράφως)

Αναλαμβάνετε συλλογικώς, με τις δράσεις που αναπτύσσουν τα σωματεία σας, τo χρέος και την ευκαιρία της γνώσεως και της προβολής της κοινής ελληνικής κληρονομιάς προς το εσωτερικό του Ελληνισμού, δηλαδή προς το εσωτερικό κάθε ελληνικής κοινότητας και συλλογικότητας και προς το περιβάλλον του Ελληνισμού, δηλαδή προς κάθε εθνική συλλογικότητα.

Είναι έργο ζωτικής σημασίας, δηλαδή τεράστιας σημασίας.

Καλώς το αναλαμβάνετε, Εύγε διότι το αναλαμβάνετε.

Έτσι γίνεται από κάθε ελληνική γενιά.

Και έτσι γράφουμε την Ιστορία μας.

Και συνεχίζουμε να γράφουμε αξιόλογα τη Ιστορία μας στο παρόν, όσο καλλίτερα γνωρίζουμε την ιστορία που έγραψαν οι πρόγονοί μας στο παρελθόν και διαθέτουμε σχέδιο για το μέλλον.

Αυτή η ιστορία συμπίπτει με την ελληνική ιδιοπροσωπία μας, την οποία συγκροτούν πολλές αρετές με κυρίαρχες την προσήλωση στην ατομική και συλλογική ελευθερία, στην απεριόριστη ανάπτυξη της διανόησής μας, στην δημοκρατική οργάνωσή μας και στην ανάπτυξη του ανθρωπιστικού πολιτισμού μας, του ανθρωποκεντρικού πολιτισμού μας.

Μέρος αυτής της Ιστορίας είναι και η πρόσληψη του Χριστιανισμού και η εν συνεχεία Νοηματοδότησή του από τους Πατέρες μας, ως θρησκείας της Αγάπης και της Ελευθερίας, που υλοποιείται σε αυτήν την ζωή με χιλιάδες και εκατομμύρια πράξεις αλληλεγγύης και όχι με κούφια λόγια και αγυρτείες, και δικαιώνεται στο Επέκεινα από τον έναν Θεό της αγάπης, της δικαιοσύνης και της καταλλαγής, όπως τον ενατενίζουμε στο Σύμβολο της Πίστεώς μας.

Αυτή η Ιστορία γράφτηκε σε μια γλώσσα, την ίδια εδώ και χιλιάδες χρόνια, γλώσσα ρωμαλέα, των μεγάλων αληθειών, που προκύπτουν από την βασανιστική έρευνα και τεκμηρίωση της γνώσεως του εαυτού μας, των σχέσεών μας με τους άλλους και του περιβάλλοντος κόσμου μας. Αυτή η γλώσσα είναι ταυτοχρόνως κομψή, ακριβής και γοητευτική και δεν υπηρέτησε ποτέ σκοταδισμούς και ανορθολογικές αποκαλύψεις.

Έχουμε χρέος, εάν εννοούμε να είμαστε Έλληνες, να πιάνουμε το νήμα της υπάρξεώς μας από τα μνημεία που προηγήθηκαν των ομηρικών επών, από τον Όμηρο και την Σαπφώ, από την Τραγική Ποίησή μας και την Κλασσική Κωμωδία, και από τον Θουκυδίδη για να φθάσουμε στον Αδαμάντιο Κοραή, τον Κολοκοτρώνη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο που υποστασιοποίησαν την διανυόμενη φάση της Ιστορίας μας, την οποία τυραννούν ακόμη κατάλοιπα και σκοτεινές φιγούρες της ασιατικής βαρβαρότητας και της εμπαθούς και σκοταδιστικής αμάθειας.

Νέοι και νέες που γεννηθήκατε Έλληνες ή ελεύθερα επιλέξατε να είστε Έλληνες
Νέοι και νέες που είσαστε Έλληνες επειδή σας αρέσει να είστε Ελεύθεροι.
Προχωρήστε μπροστά με ελευθερία, πείσμα και διαρκή έρευνα.
Με ευθύνη για την διαιώνιση και διεύρυνση της ανθρώπινης ελευθερίας, της χριστιανικής κοινωνικής αλληλεγγύης και της Δημοκρατικής Οργάνωσης της ανθρώπινης κοινωνίας που είναι έργα των απώτερων και των πρόσφατων προγόνων μας.
Σας συνοδεύουν οι ευχές, η αγάπη και το καμάρι μας.

Τα μάτια σας δέκα τέσσερα για ελευθερία και γλώσσα.

2018-07-02T10:58:31+00:00 Μάρτιος 27th, 2018|Νέα-Ανακοινώσεις|