Δελτίο Τύπου για το 9° Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Αρκάδων

Αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Παvαρκαδικού Συμβουλίου, η προεδρεία του οποίου την
παρούσα περίοδο ασκείται από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας, συναντήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημήτριο Πλευράκη.

Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου και της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Γιαννακάκος ενημέρωσε τον κ. Αναπληρωτή Γενικό για το επικείμενο 9° Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Αρκάδων, που θα διεξαχθεί από 22 έως 27 Ιουλίου 2018 στην Τρίπολη με τη συμμετοχή των nαναρκαδικών Ομοσπονδιών Ελλάδας, Αυστραλίας, ΗΠΑ και Καναδά, οι οποίες συναπαρτίζουν το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συμβούλιο. Αναλυτικότερα, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις που θα διατυπωθούν στο εν λόγω συνέδριο για τις δημόσιες πολιτικές που έχει ανάγκη η Αρκαδία στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, της
υγείας και των κοινωνικών πολιτικών, καθώς και στον τομέα του Αποδήμου Ελληνισμού και της Νέας Γενιάς. Στόχος του συνεδρίου είναι η διαρκής ανάmυξη της Αρκαδίας, αλλά και η ενδυνάμωση των δεσμών όλων των Αρκάδων ανά την Οικουμένη. Επίσης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου προσκάλεσε προσωπικό στο συνέδριο τον κ. Πλευρόκη ως βασικό εισηγητή επί θεμάτων Αποδήμου Ελληνισμού, ενώ διατύπωσε και το αίτημα όπως το συνέδριο τεθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και για την οικονομική στήριξη του συνεδρίου.

Ο κ. Πλευράκης, αφού ευχαρίστησε την αντιπροσωπiα του Συμβουλίου για την ενημέρωση, επεσήμανε την ολοκληρωμένη προσέγγιση των θεμάτων από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, τονίζοντας ότι εκτός από το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της Περιφερειακής Ανάπτυξης, αναδεικνύεται μέσω του συνεδρίου και η συμβολή του Απόδημου Ελληνισμού της Αρκαδίας στη διαρκή πρόοδο της Αρκαδίας, όσο και στην προώθηση της φωνής της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Πλευράκης στην προετοιμασία της Αρκαδίας και του Απόδημου Ελληνισμού για τον εορτασμό το έτος 2021 της επετείου συμπλήρωσης διακοσίων χρόνων από την εθνεγερσία του 1821, κατά την οποία η Αρκαδία διαδραμάτισε κομβικό ρόλο. Ο κ. Πλευράκης αποδέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη την πρόσκληση για συμμετοχή του ως εισηγητής στο συνέδριο.

Ταυτόχρονα, δήλωσε θετικός στην οικονομική στήριξη του συνεδρίου, το οποίο θα τεθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ έθεσε υπόψη του Παναρκαδικού Συμβουλίου μια σειρά από σημαντικές δράσεις στήριξης των Παναρκαδικών Ομοσπονδιών Αυστραλίας, ΗΠΑ και Καναδά.

Το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συμβούλιο, η προεδρεία του οποίου την παρούσα περίοδο ασκείται από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας, εκ11ιμά ως εξόχως επιτυχημένη και παραγωγική τη συνάντησή του με τον τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημήτριο Πλευράκη, ενώ προσβλέπει σε στενή συνεργασία με τον ίδιο και τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας και του Υπουργείου Εξωτερικών για τη στήριξη της Αρκαδικής Ομογένειας.

Για το Παγκόσμιο Παναρκαδικο Σuμβοuλίο-Ενωση Ομοσπονδιων

Γεώργιος Πραχαλιάς
Υπεύθυνος τύπου και Δημοσίων σχέσεων

2018-07-02T19:16:50+00:00 Ιούλιος 2nd, 2018|Νέα-Ανακοινώσεις|